Spring til indhold
ForsideForskning

FORSKNINGSGRUPPE

BÆREDYGTIGHED, INNOVATION OG POLITIK

Forskningsgruppen 'Bæredygtighed, Innovation og Politik' har som hovedvision at bidrage til udviklingen af bæredygtighed gennem innovativ og anvendt forskning.

FORSKNINGSGRUPPE

BÆREDYGTIGHED, INNOVATION OG POLITIK

Forskningsgruppen 'Bæredygtighed, Innovation og Politik' har som hovedvision at bidrage til udviklingen af bæredygtighed gennem innovativ og anvendt forskning.

Vi er en tværfaglig forskningsgruppe, der arbejder mod at understøtte en bæredygtig omstilling af samfundet.
 
Forskningen i SIP-gruppen er centreret omkring områderne: Bæredygtighed, Innovation og Politik. SIP er forkortelsen for gruppens engelske navn, Sustainability, Innovation and Policy. Vi har arbejdet med bæredygtighedsforskning i årtier. Gennem årene har vi haft stort fokus på at udvikle forskningsbaseret viden og metoder, der kan understøtte forskellige interessenters muligheder for at skabe bæredygtig udvikling. Forskellige typer af innovation er vigtige i overgangen til bæredygtighed, og forskellige typer af processer både studeres og fremmes af forskere i vores gruppe. Vi arbejder med innovation på mikroniveau (f.eks. miljøvenligt design og forretningsmodeller), mesoniveau (bl.a. cirkulære flows, samarbejde, netværk og partnerskaber) og makroniveau (såsom miljøpolitik, reguleringer, standardiseringer, miljømærkning og offentlige indkøb). Vi studerer de politiske processer og resultatet af disse processer, der relaterer sig til bæredygtighed og innovation. Vi har et stærk afsæt i handlingsorienteret forskning, og vi stræber gennem vores forskningsprojekter efter at skabe reelle forandringer i samfundet.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Faktaark

SIP er en tværfaglig forskningsgruppe med fokus på at understøtte en bæredygtig omstilling af samfundet. Vi forsker indenfor områderne: bæredygtighed, innovation og politik. Gennem årene har vi udviklet forskningsbaseret viden, metoder og innovation, der kan understøtte forskellige interessenters muligheder for at skabe bæredygtig udvikling.

SE MERE

Nøgleprojekter

Samarbejde

Vi arbejder tæt sammen med andre af instituttets forskningsgrupper som for eksempel Energiplanlægning og Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA), som fokuserer på klimafællesskaber i den cirkulære økonomi.

Bæredygtig EnergiplanlægningDet Danske Center for Miljøvudering (DCEA)

Vi underviser på følgende

Uddannelser

Bachelor

    Vi har følgende medlemmer

    Forskningsgruppe

    SØG HERUNDER EFTER FORSKERE, PUBLIKATIONER OG PROJEKTER